Breinwave Academy gaat van start met 4 studenten

6 apr. 2016


In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam start deze week de Breinwave Academy. Uit een groot aantal inschrijvingen is een viertal studenten geselecteerd: Kimberley, Mike, Wouter en Leon gaan de komende drie maanden aan de slag om hun Bachelor thesis uit te voeren. 

Peter de Haas, oprichter van Breinwave vertelt: "Wij dragen graag een steentje bij voor het talent van de toekomst en zien het als onze taak om op tal van gebieden ons in te spannen voor de Nederlandse samenleving. Maar natuurlijk plukken wij hier zelf ook de vruchten van. Want jonge mensen houden ons scherp en leveren een concrete bijdrage aan het realiseren van innovaties voor ons en onze klanten. En wie weet klikt het met sommige studenten zo goed, dat zij na hun onderzoek Breinwave structureel kunnen komen versterken. Kortom, dit mes snijdt aan vele kanten."  

Onderwerpen die ertoe doen
De afstudeerders hebben onderwerpen gekozen die ertoe doen en die dicht bij Breinwave en de pay-off ‘breakthrough innovations’ staan. “Het zijn stuk voor stuk innovatieve thema’s waar Breinwave zich op richt: Internet-of-Things, Machine Learning, Innovatie & Architectuur en Disruptiveness. De praktijkervaring bij onze klanten wordt uiteraard ingebracht in de onderzoeken zodat er een goede balans tussen theorie en praktijk wordt bereikt.”, aldus De Haas.

Gedegen aanpak
Joost Bentvelsen, initiatiefnemer van de Academy en zelf ook ooit student aan de Universiteit van Amsterdam, ligt toe: "Elk van de studenten is aan een persoonlijke begeleider vanuit Breinwave gekoppeld zodat ze de maximale aandacht krijgen die ze verdienen. En natuurlijk zullen ze ook elkaar helpen waar nodig. Gedurende de afstudeerperiode zijn er bovendien diverse momenten geprikt waarop zij hun tussentijdse resultaten kunnen presenteren aan het hele team en waarbij zij van feed-back worden voorzien. We willen ze begeleiden om het beste uit zichzelf te halen en dagen elk van de studenten uit om met minimaal een acht af te studeren."

Geïnteresseerd?
De Breinwave Academy gaat verder. Na de zomer start er meteen een nieuwe groep studenten en ook dan zijn een aantal interessante onderwerpen te verdelen. Dus ken of ben jij een student aan één van Nederlandse Universiteiten of Hogescholen die komend jaar gaat afstuderen? Wil je aan de slag met innovatieve thema’s? En heb je een opleiding gekozen met een Bedrijfskundige en/of een Informatica richting? Wacht dan niet te lang en neem contact op met joost.bentvelsen@breinwave.nl of kijk op www.breinwave.nl.

Share this